fbpx

Universal Power

MOTORFÖRSÄLJNING | motor@universalpower.se

RESERVDELAR | eftermarknad@universalpower.se

TEKNISK SUPPORT | teknisksupport@universalpower.se

BOKA SERVICE | verkstad@universalpower.se

Lär känna oss

I över 100 år har vi varit ett ledande företag inom området industrimotorer, tidigare under namnet Malte Månson, men sedan 2018 som Universal Power Nordic AB. Nytt namn, ny kostym och ett tydligt budskap.

Den andra juli 2018 startade Universal Power Nordic AB sin resa som eget bolag. Men vi kom inte från ingenstans – tvärtom. Motoravdelningen, (som i många år var en betydande del av Malte Månson AB:s över 100-åriga historia), gick nu från att vara ett affärsområde till att bli ett aktiebolag på egna ben.

Samtidigt fick vi i Duroc AB en stark ägare och långsiktig investerare som hjälpt oss etablera Universal Power som en stark aktör på den svenska och norska industri- och marinmotormarknaden.

2018-2020 - Fysisk och digital renovering.

Bland det första vi gjorde efter att ha startat upp det nya företaget var att renovera lokalerna. De murriga träpanelerna från sjuttiotalet åkte ut och såväl verkstad som kontor fick en ljus och modern inredning.

Inte bara våra fysiska lokaler utan också våra digitala plattformar behövde få sig ett lyft – inte minst för att etablera varumärket Universal Power Nordic. Vi tog därför fram en helt ny grafisk profil och nya hemsidor för Sverige och Norge.

Det viktigaste i detta arbete var att berätta om att Universal Power är så mycket mer än våra motormärken. Vi är framför allt ett företag som är experter på motorer. Vi startade därför ett långsiktigt, målmedvetet arbete med att berätta om den kunskap och expertis som vi besitter. På det sättet supportar vi våra kunder på bästa sätt och skapar tillitsfulla och långsiktiga relationer.

Universal Power Nordic AB

2020-2022 - Starka ur pandemin med tuffa prioriteringar

Under 2020 samlade vi vår expertis inom teknisk support & service, motor- och reservdelsförsäljning samt i supportfunktioner till Skänninge i Sverige. Därmed stärkte vi också vår ambition i att vara den bästa på marknaden när det gäller service och support på våra varumärken.

Men perioden präglades som för så många andra företag av den globala pandemin. Pandemin ledde till att leveranstakten på motorer och reservdelar från våra leverantörer bromsade upp ordentligt. Dessutom fick serviceavdelningen mindre att göra då många av våra kunder införde restriktioner för kundbesök.

Vi fick under den här perioden verkligen användning för vår kompetens, serviceanda och flexibilitet i arbetet att minimera påverkan för våra kunder. Den ryckiga beläggningen på service- och verkstadsjobb parerade vi med att passa på att sätta upp en avdelning för tillverkning av generatoraggregat i Skänninge där vi kunde ta med oss tjugo års erfarenhet från vår norska avdelning och våren 2022 levererade vi vårt första generatoraggregat.

Vårt sätt att hantera pandemisvackan gör att vi nu efteråt står ännu starkare och bättre rustade. Resultaten märks också i företagets nyckeltal och rörelseresultat. De senaste åren har vi sett en stark uppgång för företaget och i början av sommaren tilldelades vi ett tillväxtpris av våra ägare som Årets Raket i koncernen.

2023- Framtid, forskning och förväntningar

Universal Power är självklart förknippat med dieselmotorer men vi har också blicken framåt och ser där att framtidens industri- och marinmotorer kommer att drivas med andra energikällor. För bilar och lastbilar är skiftet redan på gång medan regelsystemet för industrimotorer och entreprenadmaskiner fortfarande ligger en bit efter.

Att vi går mot något alternativ till diesel står helt klart, men vilket som blir framtidens drivkällor är lika ovisst som när förändringen kommer. Vi ser redan nu att upphandlingar av entreprenadmaskiner i större städer kräver eldrivna fordon. Vi på Universal Power följer utvecklingen noga och planerar såväl interna projekt som externa samarbeten för att ligga i framkant kring framtidens drivkällor för entreprenadmaskiner.

Naturligtvis jobbar även våra leverantörer i den tekniska framkanten när det gäller morgondagens motorer och vi står i ständig dialog med dem och följer deras utvecklingsprojekt med stort intresse.

Idag kan vi se tillbaka på 5 händelserika år. Vi har etablerat varumärket Universal Power och gjort en ansiktslyftning av såväl våra lokaler som digitala kanaler. Vi är starkare än någonsin och står stadigt i en bransch i förändring – och vi på Universal Power är beredda!

Hitta hit

Vår personal

tobias
Tobias Stagnborg

Försäljningschef

stefan_f
Stefan Forsman

Försäljningsansvarig Kubota
Eftermarknad Reservdelar

stefan_k2
Stefan Karlström

Försäljningsansvarig
Industri-och marinmotorer

anders
Anders Larsson

Eftermarknad/Reservdelar

daniel
Daniel Lingefelt

Eftermarknad/Reservdelar

jonas
Jonas Sjöberg

Eftermarknad/Reservdelar

simon
Simon Helgesson

Teknisk chef

fredrik
Fredrik Östfelt

Verkstadschef/Teknisk Support

johan_w
Johan Wennerlund

Inköp/Logistik

UPN_Johan_web
Johan Englund

Ekonomichef

anneli
Anne-Lie Johansson

Ekonomi

annmari
Annmari Alsetun

Controller