fbpx

Universal Power

MOTORFÖRSÄLJNING | motor@universalpower.se

RESERVDELAR | eftermarknad@universalpower.se

TEKNISK SUPPORT | teknisksupport@universalpower.se

BOKA SERVICE | verkstad@universalpower.se

Repowering

Ge din gamla maskin ett nytt, grönare liv med Universal Powers repowering-tjänst.

Genom att byta ut dina gamla motorer mot nya, miljöanpassade, kan du enkelt och kostnadseffektivt modernisera dina maskiner och möta dagens miljökrav.
Du behöver inte investera i en helt ny maskin – behåll din pålitliga utrustning med en uppgradering som ger den nytt liv.  

Stärk din position i upphandlingar

Med EU:s nya regler måste alla motorer tillverkade efter 2020 följa Steg V-standarderna. Detta har lett till att större upphandlingar i Sverige nu ofta kräver miljöcertifierade entreprenadmaskiner.

Men att byta ut hela maskinparken för att kunna vara med och kämpa i dessa upphandlingar är väldigt kostsamt och inte ett alternativ för de flesta entreprenadbolag. Maskiner som köptes in för 5-10 år sedan har ännu många år kvar innan de behöver pensioneras.

Med repowering kan du delta i dessa upphandlingar utan att behöva byta ut hela maskinparken, vilket är en ekonomiskt smart lösning.

Repowering

En hållbar och långsiktig investering

Att satsa på repowering nu är en investering som kommer att hålla länge. Vi på Universal Power följer noggrant utvecklingen av EU:s regelverk och hos våra tillverkare. Och även om våra leverantörer ligger långt fram i utveckling av hybridmotorer, så ser vi ingen förändring i regelverket för industrimotorer under överskådlig tid. 

Lagstiftningen för entreprenadmaskiner har alltid legat en bit efter bilar och lastbilar och det kommer att dröja innan vi ser EU-krav på hybrid- och eldrift på industrimotorer. Därför är repowering en bra investering både för dig och för miljön.

Certifierad installation

Att installera en miljögodkänd motor kräver kunskap och certifiering. Universal Power är certifierade för installation av Steg V-motorer och säkerställer att din uppgraderade maskin är helt i linje med gällande regelverk. Varje installation kommer med dokumentation som bekräftar att din maskin nu är miljöcertifierad.

Samma maskin – Ny motor

Repowering börjar alltid med att vår motorexpert gör en noggrann bedömning av den befintliga motorinstallationen och systemen den är kopplad till. Detta för att säkerställa att den nya motorn blir fullt kompatibel med den befintliga konfigurationen. Ibland kan det vara nödvändigt att välja ett annat motormärke för att bibehålla maskinens prestanda och många gånger behöver våra montörer justera och ändra maskinen något för att skapa utrymme för den nya motorn. 

Resultatet blir en maskin med en miljöcertifierad motor som uppfyller dagens miljökrav.

Fakta: EU:s miljökrav

Bakgrunden är den miljölagstiftning på området för industrimotorer som klubbades i EU 2020. Kortfattat handlar den om att nyproducerade entreprenad- jordbruks- och andra mobila maskiner ska ha motorer som uppfyller miljökrav Steg V. 

Kraven är en del av en serie åtgärder för att minska miljöpåverkan genom minskade utsläpp av partiklar och kväveoxider jämfört med de tidigare stadierna. Motortillverkare måste se till att motorerna uppfyller de nya, striktare gränsvärdena för utsläpp genom efterbehandlingssystem som t.ex. partikelfilter (DPF).

Kontakta oss om Repowering

Har du frågor om repowering? Kontakta oss via formuläret här så ringer en av våra motorexperter upp och berättar mer, eller slå oss en signal direkt på 0142-29 91 00